Geir Yttervik

Billedkunstneren Geir Yttervik er å betrakte som en «kunstnernes kunstner». Han er faglig ansvarlig på Oslos mest kjente tegne- og malerskole, Einar Granum Kunstfagskole der han vektlegger å lære studentene å utvikle sitt eget maleriske språk gjennom å bruke farger og form. Han har sin egen utdanning fra Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole.

Hans egen uttrykksform er svært tidsriktig og spennende, gjerne olje i store formater men også i akvareller og litografi. Uttrykket er figurativt men med koloristisk egenart. Han bruker selv gjerne foto, en videoprojeksjon eller filmstills som utgangspunkt for billedproduksjonen.

Geir Yttervik er en meget inspirerende og foretrukket kursleder, også i regi av Nasjonalgalleriet. Yttervik er inntil nå innkjøpt på de mest fremtredende kuratorers anbefalinger av offentlige samlinger som museet for Samtidskunst og Astrup Fearnley museet, men også av norske og internasjonale private samlere som Christen Sveaas, Petter Stordalen og Saatchi samlingen.